Guldsmed i Skattergade - 28. oktober 2014. 

Guldsmed Tina Gjersen-Sav er flyttet ind i Skattergade 5, hvor hun både har bolig og værksted. Tina, der stammer fra Langeland, har i en periode haft værksted lidt uden for Rudkøbing, hvor der var masser af inspiration at hente i naturen, men samtidig var der langt til kunderne.

Derfor har jeg ønsket, at komme til byen igen og være tættere på kunderne, siger Tina.

Det hele blev fremskyndet, fordi jeg sidste år havde indbrud, og forsikringsselskabet stillede ret store krav til sikring af min landejendom. Derfor tog jeg beslutningen om at flytte, og efter at have kigget mig lidt omkring på Sydfyn, -ja, så faldt jeg for ejendommen her i Skattergade 5, hvor jeg både kan bo og have plads til mit værksted.

Tina kom i berøring med guldsmedefaget allerede som 16 årig, da hun kom i praktik og senere i lære og blev udlært i 1985. Det er dog blevet til en afstikker, hvor hun gerne ville lære mere om økonomi, og derfor læste afsætningsøkonomi, men det blev dog kun til et tilvalgsfag og hun tog i stedet en bachelor i religion.

Jeg skulle lige væk fra faget, for at kunne vælge det på en ny måde, og det har medført, at min virksomhed ser ud, som den gør i dag. Sådan som jeg laver smykker nu, det er min passion. Det er meget tæt på det jeg gerne vil lave, fortæller Tina.

Men hun kan godt komme tættere på, for som hun selv siger, så er der altid nye mål, der skal opfyldes. Næste mål er, at arbejde endnu mere kunstnerisk med sine smykker.

Kontakten med metallet er en livsnerve for mig. Jeg kan fascineres over, hvor plastisk metallet er. Jeg kan tage en fingerring i sølv og strække den helt ud, og så kan jeg smede den ind igen til almindelig størrelse. Ligesom en elastik, fortæller Tina.

Hun sætter den tætte kontakt til kunderne over alt andet. Det er der, jeg gør en forskel, mener hun.

Kontakten men kunden kan hun også finde på et dybere plan. Hun er nemlig uddannet Spirituel Healer, og med denne evne, kan hun tune ind på folk og lave deres personlige smykke.

Det er ikke noget jeg gør med alle kunder, men for dem, der ønsker det. Det skal ikke lyde som en eller anden hokus pokus, men det er jo en vigtig del af den, jeg er, siger Tina.

Folk kommer her for at få lavet ringe, smykker eller for at få lavet deres gamle guld om. Nogen gange er det, fordi folk har fået stjålet alle deres arvestykker og skal finde noget nyt, men det er jo helt umuligt at erstatte. Andre gange kommer folk for at få shinet vielsesringen op, og det er jo glædeligt mener Tina.

Hun kan træffes efter aftale, og man er selvfølgelig velkommen tl at kigge ind i værkstedet i Skattergade, hvor Tina sidder og arbejder hver dag.

Og hvad siger Tina så om at være kommet til Skattergade.

Jeg synes der er enormt hyggeligt i Skattergade og fra det første øjeblik jeg kom, følte jeg mig velkommen, folk var søde, rare og åbne, det er, som om det er et lille samfund i sig selv, man kan mærke. det er noget at være én, der bor i Skattergade.

Se meget mere om Tina og hendes smykker på www.guldoggalleri.dk

Interview ved Søren Lindholm

Fotos ved Tina Gjersen-Sav og Henrik Fog-Møller

Del siden